Big data for food
App die bijdraagt aan voedselzekerheid voor boeren in de Derde Wereld

Opdrachtgever
Zelf geïnitieerd samen met Ministerie van Buitenlandse Zaken

In samenwerking met
Centre for innovation

het emanciperen van boeren in Indonesië

We hebben een app ontwikkeld die arme, met name vrouwelijke en analfabete kleine boeren in Indonesië helpt met het vinden van de beste bereikbare markten waar zij voor de hoogst mogelijke opbrengsten hun producten kunnen verkopen. Het emancipeert deze z.g. small holder farmers; zij kunnen met de app meer verdienen en de opbrengsten investeren in een betere toekomst.

de Go-Sar app

De Go-sar app maakt gebruik van open (big) data bronnen om – op een laagdrempelige, intuïtieve wijze – actuele en concrete marktinformatie te bieden aan arme boeren die in de huidige situatie geen toegang (technisch en cognitief) hebben tot deze data.

de samensmelting van kennis

De kracht van dit project zit hem in de samensmelting van kennis van verschillende partners. Wij hebben onze kennis van human centred design, ontwikkeling van interactieve applicaties en projectmanagement ingebracht, het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft diverse dataspecialisten aangesloten en heeft specifieke marktkennis van Indonesië ingebracht, het Centre For Innovation van de universiteit Leiden heeft hun uitgebreide kennisnetwerk op het gebied van data-driven innovaties geactiveerd. Daarnaast hebben studenten van de Haagse Hogeschool bijgedragen aan de development van de app en gaan we de release version van de app ontwikkelen in samenwerking met lokale (Indonesische) developers die we zullen coachen en begeleiden.

Dit project is een spin-off van de Data4Food Challenge van het Centre For Innovation in Den Haag. Voor meer informatie ga naar www.go-sar.org.

...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!