Ga mee op reis
Virtual Reality installatie en teken-app om meer donateurs te werven voor UNICEF

Opdrachtgever
Unicef Nederland

Het verhaal van Sidra

Voor UNICEF ontwikkelden wij een een virtual reality installatie. Voorbijgangers worden uitgenodigd plaats te nemen in een kartonnen doos waar hulpgoederen voor ontwikkelingslanden in worden verzonden. In de kartonnen doos zetten bezoekers een Virtual Reality bril op en worden meegenomen in het verhaal van Sidra, een meisje uit Jordanië, die haar verhaal vertelt over het vluchtelingenkamp waar zij woont.

 

Nieuwe manieren om donateurs te werven

Door de potentiële donateurs mee te nemen in het verhaal kunnen ze zich beter inleven in de kinderen die hulp nodig hebben. Voor UNICEF is dit een vernieuwende manier om donateurs te werven die aantoonbaar meer oplevert.

Een tekening voor ieder kind

In de virtual reality installatie is een teken-app opgenomen. Een laagdrempelige, toegankelijke manier voor kinderen om iets leuks te doen voor de kinderen in de ontwikkelingslanden. Daarnaast is het voor de donateurs een manier om een persoonlijke boodschap mee te geven. De tekening wordt geprint en meegestuurd met de dozen met hulpmiddelen. De kinderen in nood ontvangen de vrolijke tekeningen en persoonlijke berichten van de donateurs.

...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!