Snelle metamorfose Door het aanbrengen van een grafische laag, krijgt een anoniem kantoorgebouw ineens eigenheid.

Wisselende functies

Veel gebouwen werden (en worden, helaas) ontwikkeld voor één specifiek doel of functie. Vaak blijkt een gebouw, ruim voordat deze is afgeschreven, niet meer te voldoen. Een visie op het functioneren van een gebouw raakt door sociale, technische, economische redenen achterhaald. Of door een corona-pandemie.

Schwung

Een oud gebouw een nieuwe functie geven, doe je niet zomaar. Voor deze opgave staat de opleiding International Business van de Hogeschool Rotterdam: een voormalig, functioneel kantoorpand omvormen tot een inspirerende leeromgeving bleek lastig. Om tijdelijk schwung in het pand te krijgen, hebben wij een grafische laag aangebracht.

Grafische laag

De grafische laag is deels functioneel , deels decoratief. Door de eentonigheid van de verdiepingen en trappenhuizen, is het lastig je in het gebouw te oriënteren. Door verdiepingshoge verdiepingsnummers te plaatsen in trappenhuizen en lifthallen, is het voor de bezoeker duidelijk op welke etage je je bevindt. Elke etage heeft een eigen kleur. Om studenten te inspireren en om het internationale karakter van de opleiding eer aan te doen, hebben wij de gangen voorzien van een quote waarvan het belangrijkste woord is uitgespaard uit het kleurvlak. De metamorfose in non-destructief, relatief goedkoop en snel toe te passen.

...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!