Een veilige omgeving
Een mobiele VR-installatie om donateurs te werven.

Opdrachtgever
UNICEF

In samenwerking met
Anymotion

Nieuwe manieren om donateurs te werven

Na het succes van de eerste Virtual Reality installatie voor UNICEF ontwikkelden wij een nieuwe installatie en VR-film. Deze installatie laat bezoekers ervaren hoe het is om als kind je veilige omgeving te verliezen. De installatie wordt op diverse plekken ingezet, waaronder op LEGO World, Museon en IKEA. Voor UNICEF is dit een vernieuwende manier om donateurs te werven met aantoonbaar meer resultaat.

 

De pop-up huiskamer

Voorbijgangers worden uitgenodigd plaats te nemen in de pop-up huiskamer. In deze huiskamer wordt de VR-film getoond. De huiskamer is ingericht met hedendaagse objecten als een gitaar, een dressoir en een stel krukjes. Deze ingerichte huiskamer komt ook terug in de VR-film en creëert daarmee een naadloze overgang tussen de echte wereld en de VR-ervaring.

VR en empathie

Voor veel mensen blijft de problematiek van kinderen in oorlogsgebieden een ver-van-mijn-bed-show. VR maakt het mogelijk over te brengen dat het om echte, kwetsbare kinderen gaat, kinderen zoals je buurmeisje of je eigen kinderen. We hebben een typisch Nederlandse huiskamer in VR nagemaakt waarin we een typisch Nederlands meisje, Julia, met haar ouders laten zien. Opeens verdwijnt alles en blijft Julia zielsalleen achter. Het is in VR echt voelbaar hoe eenzaam kinderen zich voelen als ze alles kwijtraken.

 

Interactie met bezoekers

Onze tweede VR-installatie voor UNICEF zorgt voor nog meer impact door de interactie met bezoekers aan te gaan, en op een korte maar krachtige manier de boodschap over te brengen. Door de potentiële donateurs mee te nemen in het verhaal kunnen ze zich beter inleven in de kinderen die hulp nodig hebben. Na de ervaring heeft de bezoeker de mogelijkheid om een stemposter met de stelling “welk thema voor kinderen vindt u het belangrijkst?” in te vullen en een bijdrage (donatie) te geven. Daarnaast is de installatie compact en daarmee makkelijk te verplaatsen door wervers. Door de pop-up tent en objecten van karton is alles makkelijk te vervoeren en op een volgende locatie op te zetten.

IdeaGame

Tijdens ons ontwerpproces hebben wij de IdeaGame ingezet. De IdeaGame is onze gespreksmethodiek om deelnemers te betrekken in het creatieve proces en om informatie en inspiratie op te halen. Samen met stakeholders van UNICEF is er nagedacht over de interactieve VR-installatie en film. Lees hier meer over de IdeaGame.

...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!