Maak kennis met ASVZ
Ruimtelijke identiteit en meubelsysteem voor een eigenzinnige uitstraling van de kantooromgeving van een zorgorganisatie.

Opdrachtgever
ASVZ

In samenwerking met
GenG design

Mogelijkheden laten zien

ASVZ is er voor iedereen met een verstandelijke beperking: jong en oud, licht en zwaar verstandelijk beperkt. Voor al deze mensen biedt ASVZ diagnostiek, behandeling en begeleiding. Het Proces is gevraagd een concept te ontwikkelen voor de ruimtelijke identiteit van de kantoren van ASVZ.

 

Maatwerk

ASVZ verleent zorg op maat. De verscheidenheid aan cliënten maakt van ASVZ locaties dynamische plekken. Met dit als uitgangspunt hebben wij een eigenzinnig meubelsysteem ontwikkeld waarmee allerlei meubelstukken samengesteld kunnen worden; van balie tot kast, van vitrine tot salontafel. De meubelstukken zijn naar wens samen te stellen, zijn altijd anders van vorm maar zijn overduidelijk een eenheid.

Gemaakt door cliënten van ASVZ

ASVZ wil niet denken in beperkingen van de cliënten maar in mogelijkheden. De modulaire elementen laten we daarom door de cliënten zelf vervaardigen. De kastonderdelen worden in de houtwerkplaats gesorteerd, verlijmd en afgewerkt. In een metaalwerkplaats van ASVZ worden de onderstellen en de accessoires gelast. Het resultaat: hoogwaardige meubelstukken die bijdragen aan de zorg voor cliënten en die bovendien de betrokkenheid van de cliënten bij de organisatie laten zien.

Co-creatie

We willen dat cliënten, toekomstige cliënten en hun verwanten toekomstige kantoorinterieurs co-creëren. Zo hebben we lege sjablonen gemaakt die door de cliënten naar eigen inzicht worden ingekleurd. De tekeningen scannen wij en laten deze printen op raamfolie voor de ramen van ASVZ locaties. Het project bevindt zich nu in de onderzoeksfase waarin we alle co-creatie mogelijkheden bekijken en testen.

...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!