Reizende expositie langs tradities
Hoe maak je kinderen tussen de 4 en 12 jaar enthousiast over plaatselijke tradities?

Cultureel erfgoed voor kids

De Liemers is een streek ten oosten van Arnhem vol mooie en unieke tradities. In opdracht van het Liemers Museum heeft Het Proces een reizende expositie – met bijbehorend lesprogramma – gemaakt die langs 27 basisscholen in de streek trekt. Doel: basisschoolleerlingen bewust maken van deze tradities.

Aansprekend

De basis van de expositie bestaan uit een aantal zwart/wit foto’s met bijbehorende fotobijschriften. We hebben ons allereerst gefocust op het aantrekkelijk maken van de visuals voor de leerlingen. Van elke traditie hebben we een illustratie gemaakt in een herkenbare stijl. De bestaande zwart/wit foto’s hebben we voorzien van kleurrijke highlights die de onderwerpen op de foto’s benadrukken.

Lesprogramma

De expo leent zich bij uitstek om een beetje doorheen te struinen. Er zijn kijkgaten, er is een diavoorstelling, je kunt een liedje luisteren en natuurlijk de foto’s bekijken. Voor verdieping hebben we een lesprogramma ontwikkeld; aan de hand van een werkboekje bekijken de leerlingen de expo nader. Voor verschillende leeftijden zijn er verschillende werkboekjes ontwikkeld met daarin verschillende (doe)opdrachten.

 [Succesvol

De expositie is inmiddels door alle basisscholen in de streek besteld. Het doel, alle basisschoolleerlingen in de streek vertellen over de tradities, is hiermee bereikt. Er is inmiddels een tweede variant van de expositie in omloop die geheel in streektaal is vertaald. Deze reist langs plekken waar veel ouderen bij elkaar komen zoals wijkcentra en verzorgingstehuizen.

...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!